Fri fragt over 750 kr

Prisgaranti i 14 dage

Prøv jernsæt i 30 dage

jul.
28

Börja spela golf – Mina första klubbor

Börja spela golf är en magasinserie för dig som är ny till golfen och behöver svar på de första frågorna som vanligtvis dyker upp när man ger sig in i golfens värld. Det är mycket att hålla reda på gällande både utrustning, regler och kutym – men vi är här för att hjälpa dig!

Vad det gäller golfutrustning kan det vara svårt att veta var man ska börja. Vissa vill gå all in redan från början, läsa på och köpa det mest avancerade, medan andra bara vill komma igång och spela. Här har vi samlat några exempel på bra nybörjarset och klubbor. För dig som vill ha förlåtande utrustning och komma igång med ditt golfspel.

Har du ytterligare frågor är du självklart varmt välkommen in i något av våra varuhus så hjälper vi dig!

Järnklubbor

Ping G425

Ping G425-järnsetet har fått ett mer kompakt klubbhuvud jämfört med sin föregångare G410. Det har gjort att vikten kunnat omplaceras för att skapa en stabilare klubba. Träffytan har VFT-teknologi som bland annat återfinns i fairwaywoods - med en hög trampolineffekt (flexande egenskaper) för högre bollhastighet. Ett förlåtande järnset för nybörjaren till medelgolfaren.

Set: 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - PW

Pris: 9299 kr

TaylorMade SIM 2 Max

Med en låg tyngdpunkt i klubbhuvudet hjälper Sim 2 Max till att få upp bollen i luften även vid sämre bollträffar. Träffytan är producerad med ett dämpningssystem som ger en mjuk känsla i träffen och minskar vibrationen. Precis som övriga modeller i SIM-familjen är Sim 2 Max utrustad med en flexibel träffyta (hög trampolineffekt) för att generera mer längden i slagen.

Set: 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - PW

Pris: 8599 kr

Srixon ZX 4

Ett spelförbättrande järnset med stilrent utseende – fullproppat med egenskaper för att maximera din längd och stabilitet. Klubbhuvudet är konstruerat i mjukt 431-stål och med en träffyta som ger en mjuk bollträff och ökad längd. Den svarvade ramen på baksidan av träffytan är optimerad för att öka trampolineffekten. Ett utmärkt set för dig som vill ha förlåtande egenskaper och ett exklusivt utseende.

Set: 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - PW

Pris: 9999 kr

Se Ping G425 på Dormy.seSe Sim 2 Max på Dormy.seSe Srixon ZX 4 på Dormy.se

Drivers

Cobra King Radspeed Xtreme

Till Radspeed-serien har Cobra dragit isär vikterna i klubbhuvudet vilket resulterar i en hög bollhastighet och förlåtande egenskaper, konsekventa och raka slag. Den precisionsfrästa träffytan har en hög trampolineffekt även vid sämre träffar.

Finns i många olika färgkombinationer och även i två dammodeller.

Pris: 4999-5999 kr

Wilson D9

Wilson D9-drivern har utvecklats för att vara snäll och ge bra längd. Driverns kompositkrona minskar vibrationerna, ger bra känsla och tillfredställande ljud. Konstruktionen av kronan gär även att man kunnat spara vikt och flytta ned tyngdpunkten för att öka dess förlåtande egenskaper. Därigenom ger D9 bra resultat även vid lite sämre bollträffar.

Pris: 3499 kr

Wedgar

Callaway Mack Daddy CB

En bra wedge för dig som söker lite extra hjälp i närspelet. De spelförbättrande egenskaperna, med djupt hålrum, något större klubbhuvud och bred topplinje, räddar mindre bra träffar. Dessutom skapar dessa wedgar en sömlös öveergång från järnklubborna till wedgarna. Jaws-skårorna som finns på alla Callaways wedgar ger bra kontroll och spinn.

Finns även i dammodell.

Pris: 1499 kr

Cleveland Smart Sole 4.0 G

Smart Sole-wedgen har den unika trestegssulan med tre tydliga aktiveringsytor för bättre kontakt med underlaget. Detta gör den mer lättspelad i alla lägen kring green. Vikt har placerats om från tidigare modeller vilket gör Smart Sole stabilare. Skårorna på träffytan har gjorts vassare och ger bra spinn från alla typer av underlag. Serien har även en 50 graders gapwedge för fulla slag från fairway.

Pris: 1399 kronor

Mer nyfiken?

– De allra flesta klubbhuvuden går att kombinera med olika flexibilitet i skaftet. Detta gör att alla klubbor kan kombineras till både dam- och herrmodeller och för olika svinghastigheter.

– Putters, fairwaywoods och hybrider finns också med i en golfares utrustning. Du hittar mer om det i andra artiklar på Digitala Dormy Magasin.

– Sugen på att veta mer om custom fitting, du hittar vår artikel om det här! Läs gärna våra andra artiklar i Börja spela golf-serien. På Digitala Dormy Magasin hittar du också fler spännande artiklar och reportage. Till exempel Årets hetaste putters , Hitta rätt i golfbollsdjungeln och Golfstad Norrköping.

Vill du ha mer hjälp med ditt klubbval eller något annat som har med din påbörjade golfresa att göra är du varmt välkommen in i något av våra varuhus!

Fanny Persdotter