Fri fragt over 750 kr

Prisgaranti i 14 dage

Årlig bonus

Kundeservice på dansk

Vår historia

Här är berättelsen om hur allt började – och om hur liten blev stor.

Askersunds Golfklubb ligger vackert vid Vätterns norra skärgård och är en dold pärla i det svenska golfbaneutbudet. Resan från Örebro tar ungefär trekvart och fågelvägen finns Stockholm 18 mil österut. En solig sommardag år 1988 tröttnar en ambitiös, men rastlös, fjortonåring vid namn Mats Hedlund på att plocka bollar på rangen. Han frågar klubbens pro Lars Johansson om han istället kan få hoppa in och jobba i golfshoppen, vilket han får trots sin unga ålder – och han trivs från första dagen. Entreprenören Johansson ser potentialen hos sin unge medarbetare och Hedlund lär sig snabbt allt kring klubbor och bollar och visar sig dessutom ha god näsa för affärer. Sex år senare, när den Hedlund kommer tillbaka efter militärtjänstgöring, bestämmer de sig för att göra något ihop. År 1994 ser Dormy Golf & Fashion AB för första gången dagens ljus. Det är en perfekt kombination av personligheter för att driva företag. Johansson är visionär med en inspirerande entreprenörsanda och ett intresse för marknadsföring. Hedlund har full koll på produkter, inköp och leverantörsrelationer.

Mats Hedlund och Lars Johansson öppnar en butik inne i centrala Örebro

Som komplement till golfshoppen på Askersunds Golfklubb bestämmer de sig för att satsa stort och öppnar de en butik inne i centrala Örebro. – På den tiden tyckte vi den var jättestor. 50 kvadratmeter inklusive kontor, lager och verkstad. Vi hade inte ens en provhytt fast att vi sålde kläder, säger Hedlund. Affärerna gick bra, företaget växte snabbt ur sina lokaler vid ett par tillfällen innan kompanjonerna bestämde sig för att ta ytterligare ett steg, som blev ett handfast bevis på både mod, vilja och ambitioner. År 2000 öppnas nämligen ett golfvaruhus med 1 000 kvadratmeter butiksyta helt anpassad för golf i ett handelsområde utanför Örebro. Det är då utvecklingen tar fart på allvar. Ett varuhus blir snabbt ett till och sedan ett till. När Dormy 2024 firar sitt 30-årsjubileum har företaget 11 stora varuhus och en outlet på svensk mark. Antalet fast anställda uppgår till 140 (under högsäsong sträcker sig dock antalet medarbetare upp emot 350). I Örebro har Dormy nu en 9 000 kvadratmeter stor anläggning med varuhus, huvudkontor, centrallager och lunchrestaurang.

Dormy började med e-handel redan 1998 och var därmed något av pionjärer i branschen. Men det är en del av verksamheten som sätter få fart på allvar i takt med att den digitala mognaden i samhället ökar och många upptäcker smidigheten och stabiliteten i Dormys processer. År 2018 driftsätts Dormys webbhandel i Norge, Finland, Danmark, 2020 i Tyskland och i oktober 2021 lanseras även domänerna för Frankrike, Österrike och Nederländerna. Därefter tillkommer Spanien som lanseras hösten 2022 och soltörstande skandinaver kan plötsligt få utrustning levererad till semesterlägenheter eller longstay-hotell under vintern. Jubileumsåret 2024 passeras ännu en milstolpe när Dormy tar steget in i golfens vagga på de brittiska öarna och startar e-handel i England, Irland, Nordirland, Skottland och Wales. Därmed bedriver Dormy e-handelsförsäljning i 14 olika länder.