Fri fragt over 750 kr

Prisgaranti i 14 dage

Prøv jernsæt i 30 dage

nov.
21

Anna Werther Evaldssons vältajmade Hole in Ones

Ska man väl göra ett Hole in One kan det ju inte bli bättre än att pricka in det på tävling. Så när den strategin fungerade första gången var det lika bra att fortsätta med en till i samma stil. Anna Werther Evaldsson, 50, glänste till med hela två HiO:s i somras, precis när det gällde som mest.

Anna Werther Evaldsson spelar den 13:e maj tävlingen Daily Sports Ladies Bästboll på hemmaklubben Malmö Burlöv GK, tillsammans med sin vän Anette. De spelar bra och Anna har bara några hål tidigare glänst till med en birdie.

När hål 13 kommer slår Anna ut sist.

– Det är en inte helt enkel par-trea, med ett vatten och en bunker precis framför green. Jag får en jättefin träff, men den går mot bunkern. Så jag säger bara Klara nu bunkern! Klara nu bunkern! Och de andra fyller i; Den klarar bunkern! Den går i! Vi blev helt galna alla fyra i bollen.

I och med Annas fullträff får duon 5 (!!) poäng på hålet. Och precis tvärt emot hur de flesta brukar spela lite skakigt efter ett Hole in One gör hon birdie på hålet därpå.

Anna och Anette kommer på en stark tredjeplats i tävlingen.

– Restaurangen var stängd när vi kom in så det blev ingen HiO-champagne. Och min telefon hade dessutom gått sönder. Så Anettte fick ringa hem till min man och säga "hon har gjort Hole in One!". Så han hade champagne redo när jag kom hem. Och så bjöd vi hem Anette och hennes och man på middag och firade.

Men det här med Hole in One på tävling var ju en dundergrej. Så när det den 20:e augusti, tre månader senare, är dags för KM slår Anna till igen.

– Jag spelade inte bra golf den dagen. Men så kom vi till hål 6, också en par-trea med en bunker framför green. Jag slog ut först och träffade hyfsat bra med min järnsjua. Bollen landar bredvid bunkern och sen liksom glider den upp mot hålet. Vi blev väldigt tveksamma var bollen hade tagit vägen och jag sa att den omöjligt kan ha gått i.

Men omöjligt var möjligt. När de kommer fram ligger bollen i koppen. Och Anna har, tro det eller ej, gjort sin andra Hole in One för sommaren.

Hur firade du?

– Vi blev jätteglada allihop. Det är ju helt sjukt att göra en till så tätt inpå den första. Jag gick i samma boll som min golfkompis Nina, men där blev det inte heller någon champagne på klubben efteråt för restaurangen var stängd så jag sa till Nina att jag bjuder dig på min 50-årsfest istället för på champagne. Så det blev ett ordentligt firande.

Anna började spelade golf 2012. Hennes man har spelat sen barnsben och hade nu fått sonen att börja.

– Vi var på någon sån prova på-dag på Sturup Park, en bana som inte finns längre. Min son, som då var 10 år gammal sa; mamma, kan inte du också börja spela golf. Det visade sig vara jätteroligt. Och jag är lite nördig så jag fastnade helt.

Sedan dess är det golf för hela slanten. Hon går på utomhusträningar året om och snittar runt 80 rundor per sommar. I år var målet handicap 12 som Anna fixade utan problem och under 2023 siktar hon på singelhandicap.

– Det bästa med golfen är alla vänner vi har hittat. Både med det gemensamma intresset men också att det är så socialt. Jag älskar att man kan spela alla tillsammans oavsett ålder eller handicap. Man spelar på sina egna villkor samtidigt som man spelar ihop.

Hon gjorde sin första HiO på tävling. Sin andra HiO på tävling. Och dessutom livets bästa runda, på 80 slag, samma helg som hon fyllde 50 i oktober. Om det är en sak vi förstått av samtalet med Anna så är det att hon är bra på timing. Utöver när det kommer till champagne.

Stort grattis!


Fanny Persdotter