Fri fragt over 750 kr

Prisgaranti i 14 dage

Årlig bonus

Kundeservice på dansk

jun.
29

Säg hej till Bogeys & Birdies!

Dormy samarbetar med massor av fantastiska leverantörer men har länge suktat efter ett eget varumärke. Nu är den första kollektionen äntligen här. Vi tar ett snack med Dennis Jacobsson, inköpsansvarig konfektion, om Dormys alldeles egna klädmärke, Bogeys & Birdies.

Drömmen om ett eget varumärke hade under en lång tid legat och ruvat i inköpshörnet på Dormykontoret. Så i och med golfboomen under coronapandemin syntes en förändring i golfarnas köpbeteenden. Efterfrågan på mindre storlekar och ungdomligare stilar ökade och statistik från Svenska Golfförbundet bekräftade att en föryngring av spelet var på väg att ske. Här fanns ett glapp att fylla.

Och fram ur skuggorna trädde Bogeys & Birdies.

Det fanns en tid när golf var synonymt med slagspel och lammullströjor. I klubbhuset stal den stora handicaptavlan på väggen all uppmärksamhet och visade tydligt vem som var klubbens bästa spelare och därmed största auktoritet, men kommunicerade med samma precision vilka som inte riktigt höll måttet eller passade in. 

Poängbogey var sällsynt och scramble okänt. Bagen skulle helst bäras, elvagnen hade inte uppfunnits och golfbil var något märkligt påfund som fraktade runt amerikaner som var för lata för att gå.

Golf var helt enkelt något ganska allvarligt; en sysselsättning vars konturer helst tecknades i svartvitt istället för fyrfärg.

Men den tiden är inte längre.

Nu är det ”vi” som äger spelet själva och ”vi” är i det här fallet samma sak som människor från alla samhällsklasser, kön och ålderskategorier. Vi spelar som vi själva vill och inte enligt någon mall. En del kämpar fortfarande hårt för att nå sina drömmars handicapmål eller vinna klubbmästerskapen, medan andra älskar att köra golfbil, spela en avspänd lagmatch med kompisarna och ta en öl i klubbhuset efteråt. 

Vi reser till härliga drömbanor som Falsterbo eller Visby, men har heller inget emot att spela 9 hål på den lokala pay and play-anläggningen om bara sällskapet är det rätta.

Vi har kul och vi blir besvikna. Vi lyckas och vi misslyckas.

Vi gör Bogeys & Birdies.

Dennis Jacobsson

Inköpsansvarig konfektion, Dormy

Vad ser ni för målgrupp med varumärket?

– Tanken är att kollektionen ska fungera för alla åldrar,bara man har ett ungt sinne och gillar sportigt mode. De plagg som sticker ut lite riktar sig mot en yngre målgrupp. Jag är själv en medelålders man med fru och två tonåringar hemma. Målet var att skapa ett kläd- märke som hela familjen ska kunna köpa och känna sig bekväma i, utan att riva ett för stort hål i plånboken. Att plaggen även går att rekommendera till barnens mor-och farföräldrar är bara en bonus.

Hur kom namnet till?

– Jag ville hitta ett namn tydligt förknippat med golf och en logga som går att använda till roliga designer. Under processen tittade på golf på TV:n och en score dök upp, med en fyrkant (bogey) och en cirkel (birdie) i följd. Där föddes idén. Jag gillar namnet på många sätt. Golf ska vara avslappnat och kul. Ibland blir det bogeys och ibland birdies, och många gånger förstår man inte hur det kunde bli varken det ena eller det andra. Det är det som är det härliga!

Hur ser framtiden ut?

– Varumärket är precis i sin början och det har tagits emot väldigt bra. Nu sitter vi och jobbar för fullt med en kollektion för 2023 som kommer att bli jättebra. Det finns också mycket roligt kring golf man kan hitta på med ett varumärke, så vi får se vart det leder. Spännande är det i alla fall.

OM HÅLLBARHET

Vi ställer numera höga krav på våra leverantörer när det handlar om att arbeta med hållbarhet. Därför är det också självklart att detta är högt prioriterat när vi själva tar fram ett nytt varumärke som Bogeys & Birdies. Vi har strävat efter att göra detta med så litet fotavtryck som möjligt. Vår samarbetspartner har lång erfarenhet i Fjärran Östern och med personal på plats som övervakar så säkerställer de att all produktion lever upp till våra värderingar och också att arbetsmiljön på fabrikerna är acceptabel. När det gäller material har vi i så stor utsträckning som vart möjligt valt att jobba med återvunna material.

Tobias Bergman