Fri fragt over 750 kr

Prisgaranti i 14 dage

Prøv jernsæt i 30 dage

aug.
25

Hon har Sveriges lägsta handicap

En birdie på ett hål kan ge två ynkliga poäng och när hon ibland står på första tee vet hon att hon måste gå sju under par för att lyckas skrapa ihop en 36-poängsrond. Möt Ingrid Lindblad, EM-segrarinnan som har handicap +7,3.

Ingrid Lindblad är 21 år gammal och ett av svensk golfs stora framtidshopp. Hon är femma på världsrankingen för amatörer och har redan spelat majors med de allra bästa proffsen.

Men när hon peggar upp i klubbtävlingar hemma på Ringenäs eller i prestigefyllda matcher mot kompisarna får hon kanske kämpa ännu mer.

Lindblad har nämligen Sveriges lägsta handicap – med siffrorna +7,3!

– Det känns rätt coolt faktiskt. Dock har jag inte tänkt så mycket på handicap de senaste åren för att det har inte spelat så stor roll, säger Lindblad.

Hur är det egentligen att veta att man måste gå sju under par för att hålla handicap när man peggar upp på ettan...?

– Man får bara börja göra birdie på ettan, sen tvåan, sen trean och så vidare... Man vet ju att man måste få i några om man ska skjuta -7. Men oftast behöver man inte gå sju under par för att de banorna vi spelar är oftast längre och det kanske räcker med att gå några under par för att gå på handicap.

Jag kan tänka mig att handicap var viktigt när du var yngre. Hade du någon speciell dröm kring det?

– Inte som jag kommer ihåg. Förra tävlingar krävde dock en viss handicap och det är klart att man ville ha så lågt som möjligt. Jag nådde scratch i februari 2016, så det var när jag var 15 år.

När slutade handicap vara viktigt?

– När intagningar till tävling gick på ranking istället för handicap.

Vilken är din lägsta rond?

– Jag har skjutit 64 (-8) två gånger, båda ronder var under den gångna våren.

Du har redan fått chansen i majorsammanhang – vad drömmer du om i framtiden?

– Det vore kul att spela golf i framtiden, vet dock att det är en tuff väg att gå, men det vore kul att testa i alla fall!

Namn: Ingrid Lindblad

Ålder: 21 år

Handicap: +7.3

Hemmaklubb: Ringenäs GK

Favoritbana: University Club på Louisiana State University

Tobias Bergman