Fri fragt over 750 kr

Prisgaranti i 14 dage

Prøv jernsæt i 30 dage

Boka custom fitting10 skäl att göra en custom fitting

Prova ut dina nya klubbor i våra testcenter!

Är du nyfiken på vad en custom fitting kan göra för din golf? I så fall är det bra läge att boka nu. Alla som provar ut och köper ett järnset eller en driver får ett dussin Titleist Pro V1 helt gratis. Gäller i alla Dormyvaruhus 2-15 maj.

Fler och fler golfare har fått upp ögonen för custom fitting eller skräddarsydd utprovning. Det tycker vi är väldigt roligt, eftersom det är ett viktigt område för den som vill utveckla sin golf. Men det finns också få saker som omgärdas av så många myter som just custom fitting.

Varför ska du ska en custom fitting då?

Dagens golfutrustning är fantastisk – och hjälper dig att ta fram det bästa ur ditt spel. Men du vet väl att du göra den ännu bättre? Med en custom fitting kan klubborna anpassas helt och hållet efter dig och hjälpa dig att lyfta spelet till en ny nivå. Här är några skäl till varför du bör skräddarsy dina klubbor. Om du vill läsa mer om varför just du ska göra en custom fitting kan du läsa vår artikel "10 skäl att göra en custom fitting".

1.     Alla är olika. Du är unik – låt dina klubbor vara det också.

2.     Det är gratis, eftersom hela summan (600 kronor) dras av så länge du köper utrustningen av oss.

3.     Vår personal är experter och utbildas på samtliga märken inför varje säsong.

4.     Vi jobbar med marknadens mest avancerade och exakta testutrustning – Trackman.

5.     Våra utprovningar sker inomhus och påverkas inte av väder och vind. Dessutom använder vi alltid riktiga bollar.

Hur går en custom fitting till då?

1. Vi börjar med frågestunden.

Med hjälp av denna kan vi lättare få reda på vad du vill få ut av din golf och vad vi ska titta på för modeller.

Fundera gärna över följande frågor.

  • Vad vill du få ut av dina nya klubbor?
  • Vad hoppas du ska vara den största skillnaden med de nya klubborna mot dem du har?
  • Vad har du ambitioner med din golf?
  • Tränar du mycket?
  • Har du några skador som vi bör känna till?
  • Vilken är din vanligaste miss?

2. Dags att testa ut modeller.

När vi gör det så får vi en bra inblick över om modellerna vi hämtat passar och även vilket skaft som skulle kunna fungera bäst. Ibland kan det vara svårt att känna vilken modell som går bäst, men vi ser oftast vilken klubba det är som sticker ut. Vi taggar oftast de olika modellerna i Trackman så att vi lätt kan se kan se snittet med de olika klubborna. Vanligtvis ser vi att bollhastigheten är högre med en viss modell eller att en viss klubba ger rakare slag än de andra. Det kan även vara att en viss modell ger en mer optimal bollflykt som gör att valet blir lätt. Den passar helt enkelt bättre för kunden.

3. När vi har valt klubbhuvud har vi kommit långt och nu börjar det roliga: Skaftet!

När vi testar ut skaftet så mäter vi tempot, svinghastigheten, releasen och hur du laddar skaftet. Alla de faktorerna spelar in när vi kommer fram till skaftet. Ett tyngre och lite styvare skaft passar dem med snabbare tempon och medan den som har ett lugnare tempo kan ha ett lättare och lite mjukare skaft. Vi tittar mycket på bollflykten för att se att skaftet även där uppfyller det vi har kommit fram till. Det finns ett stort utbud av stålskaft idag vilket gör det extra viktigt att göra en fitting för att vi ska kunna hjälpa dig att ta fram det rätta skaftet för just dig. Även fast två golfare har samma klubbhastighet så betyder inte de att de ska ha samma skaft.
Skaftet ska fungera som enhet tillsammans med varje enskild individ. Det ska vara skönt att svinga, skön balans och vikt, ge bra värden och kicken i skaftet ska passa spelarens release.

Du och skaftet ska kännas som ett. Fitting för oss på Dormy är inte bara att titta på värdena i Trackman. Slår man högt så får man inte direkt ett styvare och tyngre skaft, det fungerar inte så. Om en kund slår bollen väldigt högt och vill ha hjälp med att hålla ner bollbanan så kan inte skaftet ge lika stor förändring som en ändring på loftet kommer göra. Därför är det viktigt att man hittar ett skaft som passar perfekt för den sving som just du har, istället för att välja ett styvt och tungt skaft bara för att hålla ner bollbanan lite.

4. Nu ska vi hitta rätt längd och lie på klubborna.

Då börjar vi med att göra en statisk mätning. För utprovning av järnklubbor så används din längd och måttet från handleden ner till golvet för komma fram vad din statiska mätning är. Därefter gör vi en dynamisk mätning av längden och lien. Då använder vi lie och träfftejp. Det hjälper oss att förstå hur din uppställning och sving påverkar klubbhuvudets position i träffögonblicket. Det viktigaste steget under utprovningen är hitta den optimala bollflykten för just dig. Under det här steget använder vi oss av olika specifikationer för att komma fram till den perfekta kombinationen av klubbhuvud, skaft, skaftlängd och lie som ger dig bäst möjlighet att uppnå önskad bollflykt. 

Vi vill bygga klubbor som fungerar så länge som möjligt för dig. Om det visar sig att det dynamiska testet skiljer sig från den statiska mätningen så föredrar både vi och kunden att bygga klubborna mer mot den statiska mätningen, därför att många också jobbar med att utveckla sitt spel och sin bollträff. Men om du har spelat golf ett bra tag och är bekväm med din sving och inte har några planer på att ändra den, så bygger vi självklart klubborna efter den dynamiska mätningen. Vi vill bara inte att du ska få fel klubbor på sikt.

Nu är vi nästan klara. Det som återstår är att testa ut greppstorlek. När det är klart så är vi redo för beställning.