Fri fragt over 750 kr

Prisgaranti i 14 dage

Årlig bonus

Kundeservice på dansk

Välja rätt lie

Lie är vinkeln mellan skaftet och klubbhuvudets sula, när sulan är placerad mot marken. Lievinkeln påverkar slagets utgångsriktning och ska anpassas efter kroppsbyggnad och sving. Pekar tån på klubbhuvudet för mycket uppåt vid bollträffen är klubbans lie för upprätt och slagen tenderar då att gå till vänster (för en högerspelare). I det fallet behöver lie-vinkeln justeras för att bli mer flat (-). Men om tån i stället pekar för mycket nedåt och slagen drar åt höger, kan det vara en god idé att justera lie-vinkeln till mer upright (+).

Ett tips för att ta reda på om du har korrekt lie-vinkel på dina nuvarande klubbor är att sätt en bit maskeringstejp på undersidan av klubban och slå några slag. Är det mest slitage på tejpen mot tån på klubbhuvudet så har du en för flat lie-vinkel. Skulle det vara mest slitage mot hälen så är dina klubbor för mycket upright. Målsättning är att slitaget skall infinna sig i mitten.

Att justera längden på en golfklubba förändrar klubbans lie-vinkel. Förlänger du en klubba så blir den mer upright och kapas en klubba så blir lie-vinkeln mer flat.

Vill du läsa mer om hur lie-vinkeln påverkar ditt golfspel kan du läsa mer i artikeln Så viktigt är det att ha rätt lie från Dormy Magasin.